Recreatief turnen meisjes en jongens

(laatste update 27 augustus 2017)
 
Trainingstijden

Zaterdag  09.00 - 10.00 uur  6 t/m 15 jaar
Zaterdag  10.00 - 11.00 uur  6 t/m 15 jaar
Zaterdag  11.00 - 12.00 uur  3 t/m 7 jaar
Zaterdag  12.00 - 13.00 uur  6 t/m 15 jaar

 

Inschrijfgeld (bondscontributie) /Contributie
Inschrijfgeld (bondscontributie) is € 25,00 en dient tegelijkertijd met het inschrijfformulier contant ingeleverd te worden bij inschrijving. Na inschrijving is men elk jaar verplicht om de bondscontributie à € 25,00 in januari over te maken (men krijgt hier in januari altijd per e-mail bericht over).

De contributie is € 15,50 per maand
 en dient men liefst via een automatische overboeking te regelen (zelf doen).


Algemeen
Turning Point Sittard biedt jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 3 jaar de mogelijkheid op recreatief niveau te turnen.

De allerkleinsten vermaken zich op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur prima in de turnspeeltuin. Op speelse wijze leren ze een koprol maken, hun evenwicht bewaren en vertrouwd te raken met alle toestellen in de zaal. De trainingen staan onder leiding van gediplomeerde trainsters of trainsters in opleiding.

Naarmate de kinderen ouder worden en de basisoefeningen beter beheersen, kunnen ze echte turnelementen gaan aanleren. Zo leren ze in de turnspeeltuin eerst om bijv. een goede koprol te maken die als basis dient voor het maken van een salto.


Laten zien wat je kunt
Aan het einde van het turnjaar (juni/juli) zijn er de clubkampioenschappen of het diplomaturnen. Ouders worden van harte uitgenodigd om te kijken wat de kinderen het afgelopen jaar hebben geleerd. Voor de uitvoering van de oefeningen krijgen ze punten en ook een echt diploma.  

 

Twee keer per week
Het is ook mogelijk om twee keer per weer te trainen. Er hiervoor één combinaties mogelijk:
- zaterdag groep 1 + zaterdag groep 2
De contributie is dan € 21,00 per maand.

 

Recreatief turnen of wedstrijdturnen?
Na het doorlopen van de turnspeeltuin, kan je ervoor kiezen om recreatief te blijven turnen of om wedstrijden te gaan turnen op regionaal en landelijk niveau. Mocht je hier talent voor hebben, wordt je door de leiding uitgenodigd om deel te nemen aan de trainingen in de opbouwgroep. Hier vindt de voorbereiding op het wedstrijdturnen plaats.

Wil (of kun) je geen wedstrijden turnen op regionaal (en landelijk) niveau, dan kun je gewoon recreatief blijven turnen op de zaterdag.

 

De keuze voor acrobatische gymnastiek?
Je kunt ook een keuze maken voor acrobatische gymnastiek. De instapgroep (vanaf 7 jaar) traint op dinsdag van 17.00-18.30 uur. Mocht je talent bezitten om verder te groeien in deze tak van gymnastiek dan kun je je verder ontwikkelen in de wedstrijdgroep acrobatische gymnastiek. Ook hier kun je door de leiding uitgenodigd worden om deel te nemen aan de instapgroep of zelfs meteen door te gaan in de wedstrijdgroep.