Seizoen 2018/2019
Cup Michel Wanten

Op zaterdag 24 november werd in Berkenbos (België) voor de 15e keer de internationale Cup Michel Wanten geturnd. Van onze vereniging deden Teuntje Timmers (individueel) en Daniek Versloot mee en zij vormden samen met onze vaste gastturnsters Dylana Heijnen, Luna Stolwijk en Lieke Broers een team. Er was een grote deelname vanuit binnen- en buitenland, maar liefst 36 turnsters en 11 teams deden er mee bij de senioren.


Tijdens de individuele meerkamp kon Dylana een mooie 2e plaats bemachtigen en wel met 45.350 punten. Luna kon op haar eerste internationale wedstrijd een goede start maken en zij eindigde met 40.950 punten op een goede 16e plek. Direct gevolgd door Lieke, die ook haar eerste internationale wedstrijd turnde, op een 17e plek met 40.700 punten. Net daarachter eindigde Daniek met 40.250 punten op een 20e plaats op de voor haar ook eerste internationale wedstrijd.
Teuntje eindigde op de 24e plaats met 38.950 punten met voor haar een iets teleurstellend puntenaantal.


Met het team kwamen de dames tot een bijzondere prestatie. Ze werden 3e met 129.650 punten.


Daarbij kwam nog dat Dylana zich voor 2 toestelfinales wist te plaatsen (sprong en brug) en dat ze net iets te kort kwam voor de toestelfinale vloer.
Op zondag 25 november moest Dylana haar 2 toestelfinales, sprong en brug turnen.
In de toestelfinales behaalde Dylana nog 2 keer een bronzen medaille.

Kijk voor foto's op onze Facebookpagina

 

Opbrengst sponsorloop

De seizoensopening was super geslaagd!
De turnsters van de wedstrijdgroep en acrogroep hadden flink sponsors kunnen vinden. Fanatiek werden rondjes gerend om de turnhal heen. Intussen gaf René met enkele turnsters aan ouders en belangstellenden tekst en uitleg over balkturnen en het trainen van jonge turnsters. Twee heel informatieve sessies.

Buiten werd er een veiling gehouden en konden de aanwezigen genieten van een bbq.
De wedstrijdgroep gaf nog een afsluitende dansdemo. De demo is te zien op onze Facebookpagina.

Nadat alle sponsoractiviteiten waren afgerond, kon de organisatie gaan tellen. Onder luid tromgeroffel werd het totaalbedrag bekend gemaakt: 4400 euro!! Hiermee kan Ingrid de brace kopen die ervoor gaat zorgen dat het lopen beter en zonder pijn gaat.

Sponsorloop Ingrid einduitslag site

 
Opening turnseizoen 2018

Sponsorloop voor Ingrid

Datum: Zondag 16 september
Tijdstip: 09.30 uur
Waar: Turnhal Turning Point Sittard
Voor wie: turnsters, familie en vrienden Turning Point

Programma:
09.30 u: warming-up voor turnsters die deelnemen aan de sponsorloop
09.45 u: officiële opening met welkom buiten achter de turnhal
10.00 u: eerste groep turnsters gaat rennen voor de sponsorloop en groep 2 geeft demo in de turnhal
10.45 u: groepen wisselen
11.15 u: pauze met een veiling van bijzondere spullen
11.45 u: warming-up turnsters voor gezamenlijke demo
12.00 u: demo
Na de demo openen we het turnseizoen met een hapje en een drankje.
13.00 u: bekendmaking eindbedrag sponsorloop en veiling

Wie maken we blij met het opgehaalde geld?
Ingrid Geven is trainster van de wedstrijdgroep turnen en tevens jurylid voor Turning Point. Na een hersenoperatie is ze linkszijdig verlamd geraakt. Ondanks dat de artsen aangaven dat ze maar 5% kans had om weer te lopen, is het haar met veel wilskracht gelukt om toch weer te lopen. Het lopen doet haar echter wel pijn en kost veel moeite. Er is een hulpmiddel (NESS L300) dat ervoor zorgt dat Ingrid beter en zonder pijn kan lopen. De verzekering vergoed dit echter niet en de turnsters willen graag een bijdrage leveren in de aanschaf van de NESS L300. Ze hebben daarom het idee opgevat voor een sponsorloop en veiling.

Hoe kunt u helpen?
- uw dochter/zoon kan meelopen met de sponsorloop (formulier is verkrijgbaar bij de leiding).
- u kunt een donatie doen in de pot die op de balie staat
- u kunt items kopen tijdens de veiling
- u kunt iets beschikbaar stellen voor de veiling (inleveren bij de leiding)

Seizoen 2017/2018

Michel Wanten Cup

Zaterdag en zondag 25 en 26 november 2017

Het weekend van de Cup Michel Wanten te Berkenbos. Tijdens deze internationale wedstrijd deden voor onze vereniging mee: Teuntje Timmers en Dylana Heijnen samen met gastturnster Xin Schulpen en Imke Tummers met de gastturnsters Zoë Kuijpers en Inge Janssen. Alle drie onze gasten komen van Gymtop/Hercules Reuver.

Op zaterdagmiddag start het team van Imke, Zoë en Inge onder de naam Turning Point Sittard/Gymtop aan hun wedstrijd op balk. Imke behaald 9.500, Zoë 9.933 en Inge 10.600. Op vloer scoort Imke 10.000, Inge 10.600 en Zoë 9.950. Op sprong gaat het iets beter en scoor Imke met een Tsukahara 11.733, Inge behaalt zelfs een 12.333 met een Yurtchenko en behaalt hiermee ook de toestelfinale op zondag. Zoë scoort met een overslag 11.200. De brug is het laatste toestel en Imke scoort hier 8.850, Inge 5.250 in verband met een element dat niet geteld is geworden en Zoë scoort 7.650 punten. Imke wordt met 40.083 9e overall, Inge met 39.133 12e en Zoë met 38.733 14e. Als team eindigen ze als 4e met een totaal van 117.949. Een prachtig resultaat voor hun allereerste interland!

In de avond turnen Teuntje, Dylana en Xin hun wedstrijd, ook onder de vlag van Turning Point Sittard/Gymtop. Teuntje is senior en Dylana en Xin zijn junior en doen in de verschillende categorieën mee, maar kunnen wel als team een resultaat neerzetten.
Zij starten met groot inturnen, waarna zij starten met een rustronde en daarna ook hun eerste toestel op balk turnen. Op balk scoort Teuntje 10.500 en plaatst zich hiermee voor de toestelfinale op zondag, Dylana, 9.350 en Xin 10.800 en ook zij plaatst zich voor de toestelfinale op zondag. Bij vloer gaat het al wat beter en scoort Teuntje 9.950, Dylana 10.100 en Xin 10.700. Bij sprong turnt Teuntje 10.600 punten bij elkaar en Xin 12.000. Bij Dylana gaat het bij de eerste sprong mis, want bij de landing loopt een andere turnster over de mat en Dylana komt bovenop deze turnster terecht en moet geblesseerd de wedstrijd verlaten. Wat heel jammer is voor het team. Op brug scoort Teuntje 8.750 en plaatst zich voor de toestelfinale op zondag en Xin scoort 8.950. Teuntje wordt met 39.800 bij de senioren 8e en Xin met 42.450 bij de junioren 5e en Dylana met 19.450 25e. Met 101.700 wordt het team 7e en mocht Dylana niet uitgevallen zijn, dan was een 2e of 3e plaats met het team binnen handbereik geweest en was Dylana waarschijnlijk ook rond de 5e plaats geëindigd.

Op zondag werden de toestelfinales in de middag geturnd. Op sprong was Inge met 12.300 goed voor een 2e plaats. Op brug werd Teuntje met 7.950 ook 2e en op balk werd Teuntje met 10.166 ook 2e en Xin met 8.666 4e.

Al met al een geslaagd toernooi voor het gemengde team van Turning Point en Gymtop!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seizoen 2016/2017

Medaille-overzicht seizoen 2016/2017

Toestelturnen
Aan dit wedstrijdseizoen namen 18 turnsters deel. Dit jaar met goede resultaten!

Limburgse Kampioenschappen:
14 turnsters hebben zich geplaatst voor de finale LK en behaalden 6 medailles!
We hebben dit jaar 53 toestelfinales behaald in Limburg met 26 medailles!
8 Limburgse Kampioenen
        Julie Schmeitz (vloer)
        Imke Tummers (vloer)
        Daniek Versloot (balk)
        Lidianne Smits (brug)
        Dylana Heijnen (brug + balk)
        Julie Schmeitz (allround)
        Imke Tummers (allround)
14 keer zilver
10 keer brons
   
Districts Kampioenschappen:
Er heeft 1 turnster zich geplaatst voor de districts-finale!

Nederlandse Kampioenschappen:
Er hebben 4 turnsters zich geplaatst voor de finale NK!
Landelijke hebben we dit jaar 6 toestelfinales behaald met 4 medailles!
1 Nationale Kampioen: Julie Schmeitz (sprong)
3 keer zilver
2 keer brons
                         
Acrogym
Aan dit wedstrijdseizoen namen 11 turnsters deel. Dit jaar met zeer goede resultaten!
Er hebben 11 turnsters zich geplaatst voor de finale LK en 11 turnsters voor de districtsfinale en 11 turnsters voor de Zuid Nederlandse Kampioenschappen 9 turnsters voor de finale NK!

Het aantal medailles dat in dit seizoen gescoord is: 37 medailles waarvan 24 goud, 8 zilver en 5 brons    

Districts- en Zuid-Nederlandse Kampioenschappen:
6 District en Zuid Nederlandse Kampioenen
          XiaoMin Hommes, Meyke Gruijters en Wendy Vanthoor
          Amy Nelissen, Fara Hendriks en Janneke Giesen
6 keer zilver
6 keer brons

Limburgse Kampioenschappen:
9 Limburgse Kampioenen
          XiaoMin Hommes, Meyke Gruijters en Wendy Vanthoor
          Sylvie Ubachs, Lai Hommes en Myrthe van Oppen
          Amy Nelissen, Fara Hendriks en Janneke Giesen
2 keer zilver

  

Julie Schmeitz 3de NK meerkamp en Nederlands kampioen sprong

10 juni was het zover en gingen we op weg naar Duiven voor de meerkampfinale.
Opa was wederom de chauffeur en dus reden we relaxt weg uit Limburg.
Julie’s doel van dit seizoen was de finale halen, dus dat was bereikt. Maar stiekem hoopte ze op meer medailles. Uiterlijk was ze nog rustig, maar van  binnen begon het steeds meer te kriebelen. De wetenschap dat haar vriendinnetje uit Helmond er ook zou zijn, maakte veel goed.

Eenmaal in Duiven werd begonnen op sprong. Dit ging prima en met een score van 13.875 stond ze eerste. Volgende onderdeel: brug.
De oefening ging prima met een punt van 13.050 staat ze op plaats 6.
Dan volgt balk en ik zie aan haar gezicht dat de spanning stijgt. Ze had nog verteld dat ze hoopte dat ze erop bleef staan zonder wiebels. Na nog wat aanmoediging van Isa gaat ze ervoor. En zonder plusjes, maar zonder val of wiebel. Een overwinning voor haar. Ze straalt. Punt: 12.750. Ze staat nu 9e.
Dan het laatste onderdeel en haar favoriet. Ze moet als allerlaatste en op de tribune hoor ik de mensen al fluisteren Noord Holland alleen op het podium.  
Ze moet hoog scoren op vloer wil ze op het podium komen, maar het kan nog en ik zie het haar ook denken. Ze turnt een hele mooie oefening met een score van 14.450.
En met spanning kijken we naar het scorebord....... ze heeft ’t geflikt! Ze is gewoon derde van Nederland, de kleine sprinkhaan. Ze straalt van oor tot oor. Zo ook René en Ingrid.
Met een dikke knuffel van Lidianne en haar vriendinnetje verlaat ze de zaal.
Dan gaan we weer op weg naar huis want morgen staan er 3 toestelfinales op het programma.

Dag 2:
Wederom zijn we gebracht door opa en ook papa is vandaag mee.
Julie is duidelijk nerveuzer en ook niet helemaal lekker. Het is al enorm warm in de hal en twee dagen is ze niet gewend, maar ze heeft er enorm zin in. Want zoals ze zegt: ik hoef geen balk te doen.

Eerste toestel waar ze start is vloer. Dat is een goed begin.
Ze turnt een prachtige oefening, en dan komt het punt 13.700 heeee!!! hoe kan dat !!!! wat ging er mis!!! na de laatste gaat René verhaal halen, maar de jury beslist. Ze eindigt als 5de en ze is duidelijk kwaad en teleurgesteld. Hoe gaat ze dit oppakken? Hoewel we van te voren het erover eens waren dat het een prestatie is om al zover te komen, weet ik ook dat ze hier niet tevreden mee is.
Omdat nu balk aan de beurt is heeft ze even pauze. Het is enorm warm in de hal en alle turnsters puffen.

Dan komt sprong aan de beurt. Ze mag als eerste. Punt 13.4 zou dat genoeg zijn voor het podium. De één na de ander haalt een lagere score. Brons, zilver, zou het dan echt..... jaaaaaaah ze heeft goud!!! Nederlands kampioen op sprong. Ze stuitert als vanouds. Wat heeft René er goed voor gezorgd dat ze zich weer zo bij elkaar heeft geraapt. Wat een doorzetter is ze toch. Ze straalt op het podium.

Dan alleen nog brug. Je ziet gewoon dat alle meisjes moe zijn en het zo warm hebben. Ze maakt een mooie oefening en eindigt als 5de.

Jeetje wat zijn we trots op haar. Dat ze haar eigen doelen behaald heeft en meer.
Even later staat ze al naast ons op de tribune samen met René. Ze is helemaal op. René legt nog even alles uit, dat ze het super gedaan heeft. Julie is nog even flink boos en teleurgesteld over de vloer, maar zegt ze volgend jaar, volgend jaar. En dan is ze ook enorm blij en trots op wat ze bereikt heeft.
Na een heerlijk bezoek aan de McDonalds... gaan we op weg naar huis!!!
En dan is daar je huis prachtig versierd door vrienden en de mooie kampioensvlag van Turning Point!!!!!

Turning Point bedankt!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seizoen 2015/2016

Dylana Heijnen Nederlands Kampioen meerkamp en vloer

De ochtend van zaterdag 28 mei zijn we vanuit de Katjeskelder vertrokken naar Waalwijk. Ik had me geplaatst voor de Finale van het NK Turnen 2e divisie jeugd 2. We waren met 36 meisjes.

Ik begon met sprong met een 12.866 en stond na het 1e onderdeel op de 1e plaats. Mijn 2e onderdeel was de brug met een 12.000 en na dit onderdeel stond ik nog steeds op de 1e plaats. Mijn 3e onderdeel was balk en daar viel ik met de Arabier en kreeg een 10.900 als punt en na de derde ronde stond ik op de 3e plaats gemiddeld.
Nu nog alleen de vloer. Het was dus zeer spannend want ik moest een 12.100 halen als punt en dan was ik Nederlands kampioen. Na een mooie vloeroefening kreeg ik als punt een 13.000 en daarmee werd ik Winnaar.

Een dag later waren de toestelfinales en ik had me gekwalificeerd voor de sprong, brug en vloer.
Op vloer heb ik goud gehaald met weer een 13.000 en op sprong heb ik brons gehaald met een 12.283 en op brug had ik een mooie 4e plaats gehaald met een 11.733

Het was een geweldig weekend voor mij en op naar de 1e Divisie

Groetjes Dylana Heijnen

 

Imke Tummers Nederlands Kampioen balk

Zaterdag. De eerste dag. Op naar het NK in Waalwijk met goede moed. Wel een beetje kriebeltjes in de buik.

Imke start op de brug: 13.900 (1) Strak geturnd. Mooie goede start. Dan komt als tweede onderdeel de balk. Neeeeee!!!!! 2 keer gevallen. 10.400 (36). Bij het inturnen ging het zo goed. Hoe kan dit nu? Het is voorbij!!

Hoe gaat Imke hiermee om? Geen plek meer op het podium. Hoe gaat ze zich herpakken? Er komen nog twee onderdelen. Vloer. Imke haar favoriete onderdeel van het turnen. Wat een mooie oefening, ja hoor de punten zijn zeker verdiend!!! 14.850 (1). Kom op Imke!!! Laatste onderdeel sprong. De punten lagen dicht bij elkaar. Goed gesprongen 13.983 (6). Totaalscore van 53.133. (17)

Terugkijkend naar de eerste dag zegt Imke: "Als ik op de balk was blijven staan dan.....".

Tweede dag: Toestelfinales Waalwijk.

Alsof het zo moest zijn. Imke had zich in de halve finale gekwalificeerd voor de toestelfinale balk.

Met hoofdpijn en buikpijn staat Imke op. Ze moet naar dezelfde balk waar ze gisteren twee keer vanaf was gevallen. Kom op Imke!!!! Nieuwe dag nieuwe kansen.

Toen was het zover.

Stil was het. Wat een spanning bij de supporters en bij de trainer!!!!!

De oefening gaat goed. WWWAAAAAAAUUUUUWWWW!!!!! Wat mooi en te gek! Wat een overwinning voor haarzelf!!!! En de punten 14.467. Na Imke kwamen er nog 6 turnsters aan de beurt. De spanning stijgt. Kijkend naar het scorebord. Een podiumplek komst steeds dichter bij.

En ja hoor. Uiteindelijk wordt ze eerste!!

Proficiat Imke je mag je NEDERLANDS KAMPIOEN op de balk noemen!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seizoen 2014/2015

Clubkampioenschappen, receptie en BBQ wedstrijdgroep

Op zaterdag 27 juni was het een gezellige boel in de turnhal. Vandaag de afsluiting van het turnseizoen 2014/2015.

Om 12 uur druppelen de turnster binnen en starten met de warming-up. Om 12.30 uur marcheren ze naar binnen voor de wedstrijd. Er zijn 8 groepen samen gesteld. Iedere turnster start met 15 punten en krijgt aftrek voor onvolkomenheden. Ook de juryleden gaan enthousiast aan de slag en de wedstrijd verloopt voorspoedig. De resultaten worden verwerkt, diploma's uitgeschreven en medailles uitgereikt. Voor de uitslagen kunt u kijken op de pagina met uitslagen.

Intussen zetten de vaders en moeders buiten de tent op en zetten de tafels voor de receptie klaar. Binnen worden fruit en groentes gesneden voor de bbq. Diverse moeders hebben een heerlijke salade gemaakt!

Om 15.30 uur start de receptie. De turnsters die een medaille hebben gehaald bij NK, LK, district of internationale wedstrijd staan achter de tafel. Getooid met een mooie corsage nemen ze de vele presentjes van iedereen in ontvangst. Ook zet René de vrijwilligers en leiding in het zonnetje. Ook de ouders laten hun dank aan de leiding blijken door een goed gevulde fooienpot. Hiermee gaan ze gezellig een avondje uit.

Ieder jaar kiezen de turnsters ook de Turnster van het Jaar. Dit jaar viel Amanda Seiranjan (onze districtskampioene!) deze eer te beurt. Vol ongeloof nam ze de prijs in ontvangst.

Intussen zijn de frikandellen warm en kunnen de kinderen een welverdiend hapje eten. Daarna duiken ze de turnhal in en kunnen ook de ouders heerlijk gaan bbq'en. Heerlijk vlees, zalige salades en koele dranken smaken heerlijk onder het zomerzonnetje.

Kortom, het was een geslaagde activiteit. Nog een paar weekjes trainen, genieten van de vakantie en dan voor volgend seizoen weer volop trainen!

 

Michel Wanten Cup Berkenbos (B) 2014

Een prettig weekend op deze internationale wedstrijd. Turning Point toont aan op de goede (internationale) weg te zijn.
Temidden van vele ere-divisie turnsters doen onze twee gymnasten Lieke Joosten en Teuntje Timmers het goed.
Op zaterdag in de individuele competitie doen beide dames het goed en tonen redelijk stabiel te kunnen turnen met hier en daar wat kleine foutjes.
Uiteindelijk wordt Lieke 2e en mag een zilveren medaille ontvangen. Teuntje wordt 8e.
Lieke turnt 46.616 punten en komt net 0,3 punten te kort voor de eerste plaats. met 12,950 voor sprong, 10.700 voor brug, 11.866 voor balk en 11.100 punten mag zij tevreden zijn en plaatst zich voor 3 toestelfinales t.w. brug, balk en vloer.
Teuntje turnt 41.182 punten en heeft voor sprong 12.450, brug: 8.00 (val hoge ligger), balk 9.766 en vloer 10.966. Zij plaatst zich voor de toestelfinale sprong.

Op zondag terug in het land der Belgen laten de twee dames zien dat ze er gebrand op zijn wederom goede resultaten neer te zetten.
De toestelfinale resultaten liegen er dan ook niet om: Teuntje haalt op sprong een 3e plaats met 12.475 punten met haar tsukahara gehurkt en gehoekt.
Lieke laat een goede brugoefening zien en wordt beloont met een 2e plaats met 9.800 punten. Ook op balk is er voor haar een 2e plaats weggelegd met 10.050 punten en ten slotte ook nog een 3e plaats op vloer met 10.400 punten.
Beide dames kijken samen met hun coach terug op een geslaagd weekend en kijken positief vooruit op het komende wedstrijd seizoen.

 

5e plek op NK Clubteams in categorie B

Na een spannende wedstrijd waarin de ploeg constant op een 2e plaats gelegen heeft, zakt de ploeg in de laatste ronde (balk) af naar een 5e plaats.
Jammerlijk was de val van brug van Demi (schoot los met leertje) waardoor we dik 2 punten minder scoorden en op balk de vallen van Teuntje en Lieke die ons ook 3 punten in mindering op leverden. Met 135,151 (3 uitslagen tellen) komt de ploeg net te kort om in de medailles te vallen.
Lieke Joosten scoorde: sprong: 13.300 brug: 12.267 balk: 10.967 en vloer: 11.250
Teuntje Timmers scoorde: sprong 13.600 brug: 11.000 balk: 9.233 en vloer: 11.650
Demi Drent scoorde: brug: 7.667
Daniek Versloot scoorde: sprong: 13.250 vloer: 10.200
Kim Ubaghs scoorde: balk: 10.767
Toch een prima resultaat voor het jongste team in deze categorie!

 

Het nieuwe seizoen is van start. Alle turnsters en turners  en natuurlijk ook de trainers staan na de zomervakantie weer te popelen om te beginnen.

Het lesrooster van seizoen 2014/2015 is geupdate. Veel turnplezier!

 

Seizoen 2013/2014

De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zijn geturnd. De eerste medailles zijn gehaald, de eerste traantjes zijn ook gevallen als het niet helemaal lukte.

Op de pagina uitslagen kunt u de resultaten zien. Foto's staan in het foto-album en wedstrijdverslagen door de ouders 

BBQ foto's

Het seizoen is traditioneel afgesloten met de clubkampioenschappen, de receptie en natuurlijk de bbq.

Terwijl de meiden bezig waren met de clubkakpioenschappen waren de ouders druk bezig met het opzetten van de tenten buiten en het maken van salades binnen.

Buiten werd ook de receptietafel neergezet waarop een prachtig bloemstuk kwam te staan. De meiden kregen corsages opgespeld en legden hun gewonnen medailles neer.
Van iedereen kregen ze de hartelijke felicitaties en natuurlijk heel veel cadeautjes!

Hierna snel even wat eten en de rest van de middag natuurlijk in de turnhal verder spelen. Intussen zaten de ouders buiten heerlijk te kletsen en te eten/drinken.

Het weer was gelukkig prima. Pas nadat er was opgeruimd kwam de regen naar beneden.

Op de fotopagina een korte impressie van van de bbq. Mocht iemand nog foto's van de receptie hebben gemaakt, dan graag even doormailen naar René of Janke.

 

Demi Drent Limburgs kampioen

In het weekend van 22 en 23 maart reisden 16 turnsters af naar Helden-Panningen. Hier werd het Limburgse Kampioenschap gehouden voor alle divisies.
Op 23 maart in de tweede wedstrijd gingen de meisjes van de 1e en de 2e divisie aan de slag. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Onze Turning Point meiden hadden er wel zin in, getuige de scores.

Esmee Coenen werd Limburgs Kampioen in de divisie N2 jeugd 1
Teuntje Timmers werd 4e in de divisie junior divisie 1 supplement B
Daniek Versloot werd 10e in de divisie jeugd divisie 2 supplement D

Demi komt uit in de 2e divisie junior supplement C en had een moeilijke start dit jaar. Na twee jaar van blessures stond ze voor de moeilijke keuze: stoppen of doorgaan. Gelukkig wist ze van geen ophouden. Ze ging er met trainer Rene Gröters flink tegenaan.
Er werd lang aangepast getraind. Dit werd beloond. Ze plaatste zich zaterdag 15 maart in Volendam voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap op zondag 30 maart te Duiven. Dit was al een flinke beloning voor al het harde werken.

En dan 23 maart Limburgse Kampioenschappen in Panningen. Het zou leuk zijn als ze niet als laatste eindigde, want het deelnemersveld was aan elkaar gewaagd. Maar, wat schetste onze verbazing? Demi draaide een hele mooie wedstrijd. Zou het dan toch? En ja hoor, na enkele spannende minuten komt het hoge woord eruit: “En dan nu Limburgs Kampioen: TurningPointSittard   Demi Drent!”
De tribune was te klein!
Het harde werken is dus niet voor niets geweest.

 

Esmée Coenen Limburgs Kampioen

Panningen. Waar zij vorig jaar nog in de tweede divisie turnde is zij dit jaar gepromoveerd naar de een na hoogste landelijke divisie.
In deze divisie die voornamelijk op nationaal niveau plaatsvindt heeft Esmée een solide wedstrijd geturnd en mag zij zich nu Limburgs kampioen noemen.


De wedstrijd starte met de balk oefening, waar zij een stabiele oefening met een aantal kleine foutjes turnde, ze scoorde een 10.900  doordat ze van de balk viel. Na de balk kwam Esmée beter in haar ritme en met een solide vloeroefening, waar zij een 11.800 scoorde ging zij door naar de sprong. Voor de sprong kreeg zij een score van 10.625, waarna haar favoriete onderdeel de brug kwam. Met een goede oefening waar alles lukte behaalde Esmée een 12.600.
Met deze vier scores behaalde ze een mooie gouden medaille. We zijn super trots op haar.

Op zaterdag 5 april aanstaande zal zij deelnemen aan de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen in Rotterdam.

Succes Esmée

 

Goud voor Guana op brug en balk, zilver op vloer bij LK toestelfinales

Toestelfinale D2 zondag 02 februari 2014
s Morgens om 08.30uur moesten de geplaatste dames Fenna Quandes, Annick Martinus, Bente Triepels en Guana Haenen van Turning Point Sittard aanwezig zijn in de Jo Gerrishal te Roermond. Zij hebben zich weten te plaatsen, door bij de eerst acht te zijn geëindigd, tijdens de plaatsingswedstrijd voor de ½ finale van het Limburgs kampioenschap D2 dat op 12 januari te Brunssum werd gehouden.

Fenna heeft zich geplaatst voor de brug en balk,  Annick voor de brug, vloer en sprong. Bente heeft zich geplaatst voor brug. Guana voor de brug, vloer en balk. Hun trainster Claudia Niels staat al op hun te wachten. Direct wordt er begonnen aan de warming-up.
Er strijden steeds 8 dames per onderdeel.

Om 09.15 uur begint de wedstrijd. Ze beginnen op baan 1, met als eerst onderdeel de brug. Alle vier doen ze mee aan dit onderdeel. Guana is als eerste van Turning Point aan de beurt. Haar oefening verloopt goed en ze behaalt 13.550 punten. En wordt hiermee eerste.
Daarna volgt de balk en gelukkig valt ze bij de koprol niet van de balk, ze behaalt 13.350 punten, wat haar ook een eerste plaats oplevert. Fenna behaalt 12.850 punten waarmee ze de derde plaats in de wacht weet te slepen.
Guana’s laatste oefening is de vloer en deze oefening gaat haar ook goed af mede dankzij haar lenigheid weet ze de tweede plaats te behalen met 13.600 punten.

Helaas zijn de andere dames niet in de prijzen gevallen, maar ze hebben het alle super gedaan. Fenna heeft 1 bronzen medaille behaald en Guana 1 zilveren en 2 gouden, chapeau dames! Mede dankzij hun trainster Claudia Niels zijn de dames zover gekomen.
Op 16 februari moeten alle dames naar Horn voor de  ½ finale van het Limburgs kampioenschap D2.
Wij wensen hun daar veel succes!

 

Brons voor Fenna op balk bij LK toestelfinales 

Vroeg op de zondagmorgen gaat de wekker af. Tijd om op te staan en door te rijden naar Roermond waar Fenna haar toestelfinale heeft. Zenuwachtig en nog een beetje suf komt Fenna naar beneden waar mama al staat te wachten met een boterham met pindakaas.
"Ik heb zoveel kriebels in mijn buik dat ik niet kan eten” zegt Fenna. Ze gaat zitten en leidt zichzelf even af met een tekenfilm. “Tijd om je wedstrijdturnpak aan te trekken, Fenna” zeg ik. Gelukkig loopt dit allemaal soepeltjes en krijgt ze toch nog een cracker naar binnen. De boterham dan maar voor onderweg.

Om 8.10 uur rijden we richting Roermond. Ik vraag hoe het gaat met haar kriebeltjes waarop ze antwoord dat er nu nog maar eentje zit. Gezonde spanning is altijd goed. Daar aangekomen staat Claudia Niels al op Fenna te wachten. Ze mag meteen doorlopen en wij (opa en tante zijn ook mee) nemen plaats op de tribune.

De spanning stijgt wanneer Fenna bijna aan de beurt is en ik zit op het puntje van mijn stoel. Met haar hoofd omhoog en haar borst vooruit stelt ze zich voor aan de jury en doet haar oefening op de brug. Hierbij haalt ze 11.800 punten. Goed voor een 8e plaats. Bij de prijsuitreiking zie ik haar teleurstelling maar ze loopt toch met een trots gezicht terug naar het volgende toestel: de balk.

Ik weet dat ze deze moeilijk vindt en ik zie aan haar gezicht dat ze zenuwachtig is. Wanneer ze haar oefening op de balk doet, lijken haar zenuwen verdwenen en doet alles in volle concentratie zoals haar geleerd is. Een mooie rechte koprol maakt het af. Ik ben blij en ik slaak een kreet van opluchting. Dit heeft ze gelukkig niet gehoord. Ze behaalt 12.850 punten. Wanneer de prijsuitreiking plaats vind hoor, ik haar naam en ik zie haar zo trots als een pauw naar het vakje met de drie lopen. Ze is derde geworden! Ze krijgt een medaille en deze doet ze de hele dag ook niet meer af. Na het finalelied mag ze zich omkleden en komt naar me toe. Eindelijk mag ik haar feliciteren!

Mama is heel erg trots op jou, Fenna!

 

Open dag op zaterdag 31 augustus

Wij nodigen je uit om te komen turnen!

Met veel plezier reizen onze turnsters en turners iedere week naar Sittard om bij Turning Point Sittard te turnen en te dansen. De meiden en jongens van onze vereniging nodigen je uit om ook mee te doen!

Voor iedereen
Bij Turning Point kun je zowel recreatief als op wedstrijdniveau turnen. De leiding bestaat uit gediplomeerde (oud)turnsters van Turning Point die het ontzettend leuk vinden om jou ook enthousiast te maken voor hun grote hobby. Iedere les maken ze er weer een feest van. Met allerlei leuke oefeningen leer je spelenderwijs een koprol maken, je evenwicht te bewaren op de balk en te zwaaien aan de ringen. In de wedstrijdgroep wordt de koprol een salto en maak je een reuzendraai op de brug. Ben je een topturnster? Dan leer je zelfs “vliegen” op de brug.Voor iedereen is er een uitdaging op zijn/haar eigen niveau.

Kom je ook?
We nodigen je uit om op zaterdag 31 augustus een kijkje te komen nemen in de turnhal van Turning Point Sittard en vooral ook om mee te doen! Wat trek je aan? Een T-shirt en korte broek. En vergeet niet een waterflesje mee te nemen als het warm is. Opgave is niet nodig.

Programma
09.00 – 10.00 uur: Instuif recreatie leeftijd 6 t/m 14 jaar
10.00 – 11.00 uur: Instuif recreatie leeftijd 6 t/m 14 jaar
11.00 – 12.00 uur: Instuif recreatie leeftijd 3 t/m 7 jaar
12.00 - 15.00 uur: Demonstratieles van de onderbouw wedstrijdturnen/jong talent/3e en 4e divisie (men kan alleen kijken)
15.00 - 16.00 uur: Instuif dansles voor kinderen van 12 jaar en ouder
16.00 - 19.00 uur: Demonstratieles van de 1e en 2e divisie wedsttrijdturnen (men kan alleen kijken).

Je vindt de turnhal aan de Economiestraat 8b in Sittard (achter de autoboulevard).