Info turncentrum

Algemene informatie Turning Point Sittard

(laatste update: 22-02-2017)

Het turncentrum Turning Point Sittard is de thuisbasis van de Gymnastiek en Turn Vereniging Turning Point Sittard en de Stichting Topturnen Limburg Zuid.

Het turncentrum biedt een breed, laagdrempelig en eigentijds programma met gymnastiek en turnen als basissport voor iedereen die graag wil bewegen.

Bij het sportief, fysiek en sociaal-maatschappelijk verantwoord, vormgeven van de gymnastiek- en turnsport hebben we er bewust voor gekozen dat we alles in ons eigen turncentrum aanbieden. In de sportieve omgeving staat bij ons de persoonlijke ontwikkeling van het individu centraal.

De Stichting Topturnen Limburg Zuid werkt daarnaast  samen met lokale en provinciale overheden, scholen, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en medische partners om een zo optimaal mogelijke omgeving te creëren voor de persoonlijke ontwikkeling van de leden.

Bij inschrijving als lid van het turncentrum wordt men tevens lid van de Gymnastiek en Turn Vereniging Turning Point Sittard.

De Gymnastiek en Turn Vereniging Turning Point Sittard is lid van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Alle leden zijn dan ook via de bondsverzekering verzekerd bij de K.N.G.U.

Het turncentrum wordt beheerd door een manager en wordt gebruikt door het technische kader (gediplomeerd of in opleiding en gespecialiseerd in gymnastiek en turnonderwijs) van G.T.V. Turning Point Sittard. Elk jaar worden deze vrijwilligers, welke een kleine onkostenvergoeding krijgen, bijgeschoold om up-to-date te blijven. Ze kunnen zich op kosten van de vereniging verder blijven ontwikkelen in het lesgeven via opleidingen verzorgd door de K.N.G.U. Zij worden daarbij bijgestaan door een opleidingsmanager.

De turnhal is speciaal ingericht voor het wedstrijdturnen. De materialen en toestellen zijn dan ook aangepast aan het niveau van de turnsters.

De activiteiten die er op dit ogenblik in het turncentrum gehouden worden zijn:

-    Wedstrijdturnen dames op de niveaus divisie 1, 2 en 3 en N2, N3 en N4.
-    Acrobatische gymnastiek op wedstrijdniveau op de niveaus C, D en E.
-    Recreatieve gymnastiek voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.
-    Recreatieve acrobatische gymnastiek vanaf 7 jaar.

Naast de dagelijkse trainingsactiviteiten vinden er nog vele andere activiteiten plaats in het turncentrum, zoals:

-    vergaderingen;
-    cursussen;
-    stages;
-    kampen;
-    miniwedstrijden;
-    sinterklaasactiviteiten;
-    en nog veel meer!

Alle relevante informatie over het turncentrum en de activiteiten staan op deze website.

Voor vragen/opmerkingen en ideeën kunt u ons mailen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.